Damallsvenskan tips: Betta på svensk damfotboll

Det finns få svenska fotbollsserier som har ett lika gott rykte som Damallsvenskan. Svensk fotboll står sig i allmänhet ganska slätt på den internationella scenen – men vår högsta serie i damfotboll är ett undantag. Hit kommer storspelare för att visa upp sig och lagen som deltar i serien når regelbundet långt i europeiska cuper.

Det gör att kvaliteten hålls på en regelbundet hög nivå och att du som åskådare alltid får valuta för pengen. Det gör också att intresset för att spela på serien ökar. I den här artikeln kommer du att få Damallsvenskan tips och råd som gör att du enklare kan navigera dig bland olika sätt att spela på ligan.

Damallsvenskan tabell


 

Topp 3 bettingsajter för att spela på Damallsvenskan

Det första som du som prospektiv spelare behöver ha koll på är bettingsajterna som erbjuder spel på svensk damfotboll. Det finns gott om alternativ för att kunna göra det – och utmaningen ligger i att sålla mellan alla sidor som menar att just de är bäst på det. Här får du rekommendationer på fem olika sajter som alla erbjuder spel på svensk damfotboll.

Unibet: 100% upp till 2.000 kr

Unibet är ursprungligen en svensk sajt som har kommit att bli en global företeelse.  På Unibet har du redan sedan begynnelsen i slutet av 1990-talet kunnat spela på stormatcher till bra odds. Numera kan du även spela på mindre matcher – och, givetvis, svensk damfotboll. Det gör Unibet till ett utmärkt val för Damallsvenskan tips.

Gå till Unibet

Regler och villkor gäller 18+

Betfair: 100% upp till 1.000 kr


Betfair är ett av bolagen som har en stor internationell närvaro. Trots detta har de inte glömt bort lokala divisioner och Damallsvenskan tips är ett bra exempel på det. Dessutom kan de erbjuda både kundtjänst och en hemsida i världsklass.

Gå till Betfair

Regler och villkor gäller 18+

Vilka spel kan du spela på Damallsvenskan?

Det är inte bara tipstecken som du kan spela på när du väljer att lägga ett bet på svensk damfotboll. Det finns många andra sorters spel som kan vara spelvärda. För dig som spelare går det ofta att välja och vraka med olika spelsätt och hitta det som passar dig bäst. Här kommer några av de vanligaste varianterna.

Över- och underspel

Att spela över- eller underspel innebär att du gissar att antalet blir antingen högre eller lägre än en given siffra. Om spelet är över 2.5 mål kommer du alltså att ta hem spelet om det blir tre mål i matchen. Då spelar det ingen roll om det blir 3-0, 2-1 eller någon annan kombination åt något håll – så länge den totala siffran överstiger tre. Det gör att du som spelare kan spela på en match och vinna på dina Damallsvenskan tips även om du inte gissar rätt på utgången av matchen. 

Första målskytt

Ett annat populärt spel är att gissa vem som gör det första målet. Det är ett av de enklaste spelen och går helt enkelt ut på att du väljer en spelare i något av lagen och sätter en slant på att hon gör matchens första mål. Normalt ger det högre odds att spela på någon som sällan sätter bollen i nät, men då får du också räkna med att det kanske finns andra spelare som förvaltar möjligheter först.

Rätt resultat

Om du föredrar en klassisk spelform kan rätt resultat vara något för dig när det gäller spel på svensk damfotboll. Då gissar du helt enkelt vad matchen blir. Om du tippar att matchen blir 2-1 till hemmalaget och den också blir det – ja, då har du tagit hem spelet. Givetvis kan du satsa på fler resultat än ett för att öka dina chanser till vinst på ditt Damallsvenskan tips.

damallsvenskan tips

Om Damallsvenskan

Damallsvenskan har funnits i sin nuvarande form sedan 1988 och har alltid varit den högsta serien i svensk damfotboll. Dessförinnan fanns det en motsvarighet som hette Division I och som samlade de bästa lagen i landet. Sedan Damallsvenskans första match spelades har det dominerats av olika lag under olika perioder. Umeå IK hade en storhetstid i början av 2000-talet med legendarer som Malin Moström och Hanna Ljungberg. Därefter har FC Rosenberg varit bäst och leder den totala maratontabellen med hela nio SM-guld.

Spela på Damallsvenskan

Att spela på Damallsvenskan innebär inte så stora skillnader jämfört med andra spelobjekt. Om du är en van tippare kommer du alltså snabbt att vänja dig vid Damallsvenskan tips. Det som kan vara bra att ha med sig är att alla internationella sajter inte erbjuder spel på ligan. Istället är det sajter som riktar sig till svenska spelare som brukar tillhandahålla spel. Om du är utomlands kan du alltså behöva logga in på din svenska sajt för att hitta rätt.

Spela på Damallsvenskan – tips och råd

För att bli en vinnare gäller det att ha en tydlig strategi och veta hur du ska agera i olika situationer. Här kommer några Damallsvenskan tips och råd för dig som vill maximera utfallet på dina spel.

Gör grundlig research

Det går knappast att underskatta vikten av att alltid göra research så noga som möjligt. Det är med hjälp av din research som du kan hitta spelvärda odds som spelbolaget har felbedömt. Research kan göras i många olika former, men centralt är att du hittar tillförlitlig information som du kan bygga dina bedömningar på.

Oavsett om du har en rent statistisk approach eller om du går mer på ditt eget kvalitativa omdöme är researchen grundstommen i ditt spelande.

spela på damallsvenskan

Utnyttja alla källor

Det finns fler sätt än du tror att sätta samman information om lagen. Internet är en ovärderlig källa för att hitta fakta om Damallsvenskan och på så sätt skapa dig en bättre uppfattning om hur matcherna ska sluta.

Många av lagen i svensk damfotboll har officiella hemsidor som uppdateras med jämna mellanrum där du kan se skadeläget och intervjuer med spelare och tränare. Du kan också surfa in på lokaltidningar som bevakar svensk damfotboll

Se mycket matcher

Hur mycket du än kan läsa dig till om de olika lagen i Damallsvenskan är det ändå få saker som slår att faktiskt titta på matcherna själv. På så sätt kan du själv skapa dig ett omdöme och 

Livebetting

Livebetting är smart att sätt att kunna lägga dina Damallsvenskan tips direkt under matcherna. Det betyder nämligen att spelobjekt som rätt resultat, över- och underspel och många andra spelformer finns tillgängliga under matchens gång i Damallsvenskan. Det gör att du slipper stressa iväg dina Damallsvenskan tips och istället kan se hur matchen ser ut innan du väljer att spela på svensk damfotboll.

FAQ

Hur spelar jag på Damallsvenskan?

Du behöver inte särskilt mycket alls för att kunna lägga Damallsvenskan tips. Allt du behöver göra är att gå in på en sajt som erbjuder spel på svensk damfotboll och lägga en slant på spelet som du har i åtanke. 

Kan jag spela på alla matcher?

Det finns ingen garanti att matcherna går att spela på. Däremot går det i regel att säga att intresset för Damallvenskan tips har ökat så pass mycket att bettingbolagen inser att det är värt att erbjuda spel på de allra flesta matcher.

När finns livebetting tillgängligt?

Precis som när det gäller matcher i övrigt existerar livebetting främst på större matcher. Däremot är det alltid värt att kolla vad andra sajter erbjuder eftersom utbudet kan skilja sig åt när det gäller Damallsvenskan tips.

När spelas Damallsvenskan?

Svensk damfotboll – inklusive Damallsvenskan – spelar sina matcher mellan april och oktober varje år.

Kan jag kombinera Damallsvenskan tips med andra spel?

Ja, självklart kan du använda dina Damallsvenskan tips för att skapa kombinationskuponger med andra typer av matcher och på så sätt få upp oddset.

Sammanfattning

Damallsvenskan är en av få serier med internationell stjärnstatus som svensk sport har att att erbjuda. Det borde du som spelare ta fasta på och utnyttja att spela på Damallsvenskan tips. Det finns gott om spel att hitta på svensk damfotboll, oavsett om du vill spela på första målskytt, över- och underspel eller något helt annat. Med en jämn och spännande serie i kombination med hög kvalitet på fotbollen passar svensk damfotboll utmärkt för dig som tippare.

18+ | Spela ansvarsfullt | Villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll