Assistligan i Allsvenskan: Lär dig betta på rätt spelare

Att spela på assistligan Allsvenskan är inte lätt, och vi har all anledning att återkomma till detta senare, men för den som är påläst på Allsvenskan odds går det att hitta guld även här – både bildligt och bokstavligt. Nedan följer en guide för att hjälpa dig spela på Allsvenskan odds, med fokus på just assistligan i Allsvenskan.

3 spelsajter att betta på assistligan Allsvenskan

 

BettingsidorOdds bonusBetta på assistligan Allsvenskan här
Relaterad bild100% upp till 1.000 krGå till Betsson
Regler och villkor gäller 18+

Topp 4 spelsajter till assistligan Allsvenskan

Unibet

Väldigt omtyckt bettingsida. Svenska grundare vilket på något sätt känns tryggt – särskilt med tanke på att detta handlar om Allsvenskan odds och assistligan Allsvenskan. Populära för sina många roliga spel som inte nödvändigtvis behöver ha med Allsvenskan odds eller idrott över huvud taget att göra (till exempel politik och vinnare av Nobelpris).

Lättnavigerad sida som erbjuder mycket statistik för den erfarna bettaren, och naturligtvis även spel som sträcker sig över längre perioder – assistligan Allsvenskan inkluderad. Bra Allsvenskan odds. Fyra plus!

Betsson

Påminner mycket om Unibet i sitt utformande och med sina spelmöjligheter – bra Allsvenskan odds och möjlighet på spel på assistligan Allsvenskan alltså. Skiljer oftast nästan ingenting mellan Betssons och de två föregående spelsidornas odds, vilket gör listmakeriet något svårare.

Precis som på Unibet kan du även spela på andra events än Allsvenskan odds, och som inte är idrottsbaserade, även om utbudet inte är lika stort. Har något större fokus på trav och galopp än till exempel assistligan Allsvenskan. Annars tevlig sida. Nosar på fyra plus.

NordicBet, Betfair

I assistligan Allsvenskan 2019 delades andraplatsen av inte mindre än sex spelare (alla på åtta poäng). Det här är topp 5 spelsajters motsvarighet. Skulle du inte välja någon av de två översta (och varför skulle du inte göra det?) så är det här dina två bästa alternativ. Man hade naturligtvis kunnat ranka dom, men resultatet skulle förmodligen bli huxflux-baserat ändå.

Det är två treplus-sidor som alla erbjuder allsvenskan odds och spel på assistligan Allsvenskan med likvärdiga  spelmöjligheter. Blir du erbjuden en bonus på en av sidorna – välj den helt enkelt.

assistligan allsvenskan

Vad är Allsvenskans assistliga? 

Precis som att det går att betta på vilket lag som ska vinna Allsvenskan, så går det även att betta på spelarnas individuella prestationer och många sidor har som sagt bra Allsvenskan odds. Skytteliga-vinnare är den som gör flest mål och assistliga-vinnare är den som står för flest passningar som leder fram till att någon annan gör mål. Simple as that.

Tidigare vinnare av assistligan 

Precis som i skytteligans motsvarighet så brukar assistligans topp tio-placeringar av naturliga skäl präglas av spelare från de högst placerade lagen. Årets lista innehåller inga direkta undantag då nio av tio spelare representerade klubbar som slutade bland de fem bästa när omgångens sista spark till slut gått av stapeln.

Det är väl egentligen bara IFK Göteborgs talangfulle anfallare Georgi Kharaishvili som får agera någon slags bubblare, och då slutade ändå göteborgarna på en hedersam sjundeplats. Precis som fem andra spelare så slutade han på en andraplats i Allsvenskans assistliga med åtta målgivande passningar.

Annars representeras topp tio-listan av inte mindre än fem Hammarbyspelare, där vinnaren Darijan Bojanic vann med tio assist. Fjärdeplacerade AIK hade två spelare med (Henok Goitom (8), och Sebastian Larsson (7)), IFK Norrköping en (Sead Haksabanovic (8)) och Malmö FF tog silvret i såväl ligan som i assistligan då den isländska mittfältaren Arnór Ingvi Traustason serverade åtta passningar som ledde fram till nätrassel i måtståndarnas kasse.

Året innan (2018) var däremot ett undantag som bekräftar regeln som lyder att det inte är helt lätt att tippa vinnare i Allsvenskan. Inte bara för att IFK Norrköping höll på att upprepa skrällen från 2015 när de vann guld, utan även för att assistligan vanns av Östersunds (och numera Blåvitts) Hosom Aiesh på 11 assist trots att klubben slutade på en sjätteplats.

Att sedan niondeplacerade Örebro SK(!):s Nahir Besara kom tvåa med sina åtta assist gör inte saken märkligare direkt. Återstår att se hur väl Besara kan prestera på smörpassningsfronten när han nyligen gick till Pafos i den cypriotiska högstaligan.

Topp 5 spelare att vinna assistligan Allsvenskan 2021 – låga Allsvenskan odds alltså

I skrivande stund har Djurgårdens Bosse Super-Bo Andersson nätt och jämnt hunnit vakna upp från sitt euforiska avsvimmande under DIF:s guldfirande på Tele2 Arena, och mycket kommer naturligtvis hända på transfermarknaden innan säsongen startar nästa år.

Att tippa assistvinnare är svårt som det är, och att tippa vinnare redan nu är lite av ett omöjligt uppdrag, men vad tusan, vi gör det i alla fall. Listan är alltså baserad på att spelarna representerar sin nuvarande klubb. Håll till godo;

Henok Goitom (AIK)

36-åringen är ovärderlig för Solna-klubben då han är en poängspelare av Guds nåde. Elva mål och åtta assist i år. Gubben kan än och bör vara i poängtoppen i assistligan Allsvenskan även nästa år. Låga Allsvenskan odds på det alltså.

Sead Haksabanovic (IFK Norrköping)

Halmstad-sonen född 1999 som ifjol lånades ut till IFK Norrköping från West Ham slutade tvåa i assistligan 2019 och om (stort utropstecken) han är kvar i Allsvenskan även nästa år så bör han slåss om vinst i poängligan, där många av poängen i så fall kommer utgöras av assist.

Nikula Durdic (Hammarby IF)

Lika ovärderlig som Henok Goitom är för AIK, lika ovärderlig är Nikula Durdic för Bajen. Stämplade ut på 13 mål och 8 assist i år. Är med och fightas där uppe även nästa år.

Sebastian Larsson (AIK)

Håller han ett år till? Det tror vi. Kan han servera målgivande passningar fortfarande? Det vet vi. Slutade på sju stycken assist i år och var starkt bidragande till att AIK sånär som på ett par poäng rodde hem guldet även 2019.

(Bubblare) 5. Markus Rosenberg (Malmö FF)

Mest för att det är kul. Avslutade karriären för tredje gången i år, och allt talar för att beslutet var definitivt den här gången. Men man ska som bekant aldrig säga aldrig. Mackan Rosenberg kan om han vill, och gör poäng både på mål- och assistfronten varje år. Inte så låga Allsvenskan odds, men kul spel för den modige.

assistligan allsvenskan

Tips för att spela på Allsvenskan odds och assistligan

Det gäller naturligtvis att ha bra koll. Det kan låta som någonting som säger sig självt, men koll betyder mer än att bara gå på föregående säsongers placeringar. Det är bara att titta på hur assistligan slutade 2018 för att förstå att det inte är en lätt uppgift att tippa rätt, men att följa transfermarknaden och ha koll på vilka lag som eventuellt kan ”göra en Östersund” eller ta ett lika otippat guld som IFK Norrköping lyckades med under ledning av (the) Janne Andersson 2015.

Det väger även in hur tidigt du väljer att spela. Det finns för och nackdelar både med att spela sent och att spela tidigt. Ju tidigare desto mer ovisst, och detta gör naturligtvis att oddsen är högre och således till din fördel (särskilt om du gjort din läxa och hittat en spelare som oddssättarna inte riktigt haft lika bra koll på).

Sedan går det även på vissa sidor att spela som om det vore ett livespel, alltså spela under säsongens gång, och då bör du ha följt matcherna och fått en hum om hur det kommer gå (även om ingenting är hugget i sten, naturligtvis). Då är oddsen något lägre, men du riskerar inte lika mycket. 

Avslutande ord

Precis som med all typ av betting gäller det att vara insatt. Ju bättre insatt du är, och ju tidigare på säsongen du är det, desto bättre förutsättningar har du att tippa vinnare i såväl poängligor som ligavinnare.

Topplagen är ofta säkra kort när det gäller spelarnas individuella poängprestationer, men jagar du höga odds bör du nog se dig om i mittfållan och hitta en egen Nahir Besara (ÖSK:s tvåa i assistligan 2018). Mycket är upp till dig och hur risk/reward-benägen du är, men läs på noga, kör hårt och lycka till!

allsvenskan odds assistligan allsvenskan

18+ | Spela ansvarsfullt | Villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll