Allsvenskan skytteliga – Tippa på rätt spelare

Allsvenskan och dess skytteliga är mycket intressant att betta på. Vem kommer göra flest mål och vinna. Det finns många spelare att placera odds på. Här har du stora chanser att gå med vinst. Du måste bara bestämma för hur du vill betta. Det finns nämligen två populära strategier att följa. Skytteligan i Allsvenskan består av toppspelarna i Sverige, vilket gör det extra roligt att betta på den. 

Allsvenskans skytteliga – de bästa bolag

SpelbolagBonusHämta Här!
Relaterad bild

100% upp till 1.000 krGå till Betsson
Regler och villkor gäller 18+

4 x upp till 3000 krGå till LeoVegas
Regler och villkor gäller 18+
 

100% upp till 2.000 krGå till Unibet
Regler och villkor gäller 18+

Allsvenskan skytteliga

100% upp till 1.000 krGå till Bethard
Regler och villkor gäller 18+

5 bästa bettingsajterna för Allsvenskan skytteliga

 • Betsson – Hos Bettson kan du följa många av de Allsvenska matcherna i direktsändning, och därmed den Allsvenskan skyttekung du bettat på. Med höga odds har du bra möjlighet för att betta här.
 • LeoVegas – Hos LeoVegas kan du betta på skytteligan i Allsvenskan. Det är en snabb bettingsajt och som är användarvänlig även för nybörjare.
 • Unibet – En erfaren bettingsajt med bra odds. Här finner du statistik och annat som underlättar för ditt bettande.
 • NordicBet – Denna bettingsajt har full koll på allsvenskan och dess skytteliga. Här hittar du bra odds och en användarvänlig bettingsajt.
 • Bethard – En av de svenska spelarnas mest populära bettingsajter. Här finner du höga odds och alla funktioner du behöver för att underlätta i din betting. 

Vad är Allsvenskan skytteliga?

Den högsta divisionen i Sverige för klubbfotboll är Allsvenskan. Här har det spelats fotbollsturneringar ända sedan 1924 och turneringen ligger över Superettan.

I Allsvenskan spelar 16 lag och i skytteligan i Allsvenskan kan du betta på vilka spelare som kommer göra flest mål. Du kan placera odds på vilka spelare som kommer bli framgångsrika och eventuella skyttekungar. 

Den spelare som gör flest mål under årets turnering blir skyttekung. Under en turnering gör skyttekungar upp emot 20-25 mål under alla matcherna. Allsvenskan har för noggrann statistik över vilka spelare som gör mål och sedan kan man placera odds. Det går även att finna statistik över skyttekungar från tidigare år.

Att betta på skytteliga i Allsvenskan är lika enkelt som att betta på matchresultat och följer samma procedur. Ju bättre spelare desto lägre odds är det. 

allsvenskan skytteliga

Tidigare skyttekungar i Allsvenskan skytteliga

Det finns en lång rad fotbollsspelare som vunnit skytteliga Allsvenskan. Vissa år har prispallen delats då två spelare har gjort lika många mål. De följande skyttekungarna har varit riktigt framstående inom sitt spel under turneringens tidiga år:

 • Ove Andersson – Den spelare som blev Malmö FF:s första Allsvenskan skyttekung. Det skedde säsongen 1938/1939 och han gjorde 16 mål. 
 • Ingvar Rydell – Rydell blev vann skytteliga i Allsvenskan och blev årets skyttekung under säsongen 1949/1050. Denna spelare gjorde då 22 mål över 22 matcher. 
 • Filip “Svarte-Filip” Johansson – Svarte-Filip spelade för IFK Göteborg under säsongen 1924/1925. Han gjorde hela 39 mål under sina 22 spelade matcher. Det ger ett målsnitt på 1.77 mål per match. Svarte-Filip blev den första skyttekungen i den nya turneringen Allsvenskan och blir därför extra ihågkommen som vinnare. 

5 bästa spelarna att betta på i Allsvenskan skytteliga

I den skytteliga som finns i Allsvenskan finns det många spelare att placera odds på. Du kan följa den statistik som finns för att få en bättre överblick över vilka spelare i skytteliga i Allsvenskan du kan betta på. De spelare som är riktigt viktiga i den Allsvenskan skytteliga är bland annat:

 • Gustav Ludwigson
 • Antonio Čolak
 • Kolbeinn Sigthórsson
 • Blair Turgott
 • Alexander Jeremejeff

Gustav Ludwigson gjorde 9 mål för Hammarby förra säsongen, där han främst spelade på vänsterkanten och som anfallare. I år är han favorit att vinna Allsvenskan skytteliga, och det kan faktiskt verka lite konstigt, eftersom han oftare hjälper än gör mål. Han gjorde tio assist förra säsongen och hade därmed en fantastisk debutsäsong, där han var med i 19 av Hammarbys 47 Allsvenskan-mål.

Antonio Čolak är en ny spelare i Allsvenskan. Den 27-årige kroaten har lånats ut från PAOK Saloniki till Malmö FF, där han kommer att spela som anfallare. Čolak har spelat i Tyskland större delen av sin karriär, främst i den näst bästa divisionen. Han har en enda internationell match för Kroatien, som kom i november 2020.

Kolbeinn Sigthórsson är å andra sidan en gammal bekant i Allsvenskan. Isländaren bytte år 2019 från Nantes till AIK, där han gjorde 4 mål och 6 assist på 46 matcher. Nu kommer han att representera den stora satsningen IFK Göteborg, som har plockat upp många stora profiler den här säsongen.

Blair Turgott hade tillbringat hela sin karriär i England innan han bytte till Östersunds FK 2019. Här har det blivit till 14 mål och 4 assist i 50 matcher hittills. Turgott har haft en riktigt bra start på säsongen och är en tuff outsider för att vinna Allsvenskan skytteliga 2021.

Alexander Jeremejeff är den sista mannen på listan och en annan återkommande spelare. År 2019 lämnade Jeremejeff Häcken och åkte till tyska Dynamo Dresden. Det blev dock ingen framgång och nu är han tillbaka i Häcken, där han hittills har 39 mål och 20 assist på 91 matcher.

Betta på Allsvenskan skytteliga – tips och strategier

När du ska betta på Allsvenskan och dess skytteliga är det viktigt att du hänger med i fotbollsvärlden. Ett hett tips är därför att vara påläst. Se till att ha full koll på spelarna och deras form för att säkra dina chanser att betta på rätt spelare.

Ett annat tips är att gå igenom tidigare års statistik. Se vilka spelare som har varit nära en vinst. På så sätt kan du få en idé om ifall de är av rätt material för att vinna Allsvenskan och dess skytteliga.

För nya spelare är det viktigt att veta att de spelare med höga odds tros ha det svårare att vinna. Spelare med låga odds däremot tros ha det enklare att vinna Allsvenskan och dess skytteliga.

Spela för passion eller pengar

I Allsvenskan kan du välja mellan att spela efter ditt hjärta eller spela för att tjäna pengar. Om du är ute efter att vinna pengar på Allsvenskan och dess skytteliga bettar du därefter. Satsa dina pengar på vem du tror har bäst chans att vinna ligan.

Om du däremot vill spela efter ditt hjärta satsar du pengar på din favoritspelare. Det kanske inte är troligt att han vinner, men ger dig bäst känsla när du bettar.

allsvenskan skytteliga

Vanliga frågor och svar

Hur blir man vinnare av skytteligan i Allsvenskan?

För att bli en vinnare i skytteligan i Allsvenskan gäller det att göra flest mål. Den som gör flest mål under turneringen vinner. Det är därför bra för spelarna att spela så många matcher som möjligt. Ju fler matcher som spelas desto större chans att göra mål och vinna skytteligan i Allsvenskan

Hur bettar jag på skytteliga i Allsvenskan?

Att betta på skytteligan i Allsvenskan är enkelt. Du loggar in på din vanliga bettingsajt och väljer den spelare du vill placera ett odds på. Det hela går till på samma sätt som när du bettar på en fotbollsmatch och dess resultat.

Var kan jag finna statistik för skytteliga i Allsvenskan?

Du kan finna statistik för årets skytteliga i Allsvenskan samt tidigare år hos de flesta bettingsajter. Dessutom finns det gott om statistik på många sajter på internet. 

Sammanfattning

Det finns mycket att säga om skytteligan i Allsvenskan. mängder av duktiga spelare presterar på topp för att ta hem förstaplatsen i Allsvenskan och dess skytteliga. Du kan välja mellan att betta efter hjärta eller hjärna. Gå igenom den statistik som finns och håll ett nära öga på spelarnas form. På så sätt ökar du dina chanser att vinna när du bettar på skytteligan i Allsvenskan

18+ | Spela ansvarsfullt | Villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll