Spela på Allsvenskan 2021

I den här artikeln går vi på djupet på allt som är värt att veta om Allsvenskan betting. Vi guidar dig till de bästa Allsvenskan oddsen, olika typer av betting, Allsvenskans främsta bookmakers och berättar var du hittar de bästa speltipsen.

De bästa betting bonusar til Allsvenskan

Spela på AllsvenskanBonusSpela här
Betsson100% upp till 100 krGå till Betsson
Regler och villkor gäller 18+
Unibet100 kr freebetGå till Unibet
Regler och villkor gäller 18+
BethardIngen bonus just nuGå till Bethard
Regle och villkor gäller 18+
Betfair100 kr freebet

Gå till Betfair
Regler och villkor gäller 18+
ComeOn

100% upp till 100 kr

Gå till ComeOn
Regler och villkor gäller 18+

 

De bästa marknaderna för Allsvenskan betting tips och odds 2021

Vi börjar vår genomgång med en titt på de vilka som är Allsvenskans bästa bookmakers. Det finns många kandidater till utmärkelsen, och det är så klart goda nyheter för dig som spelare, eftersom att ökad konkurrens innebär att samtliga bookmakers kommer göra allt de kan för att överträffa varandra. Men det betyder naturligtvis också att kvaliteten varierar mycket, så det är viktigt att göra en ordentlig genomgång innan man bestämmer sig för en bookmaker.

Allsvenskan betting

Vad ska jag kolla på då jag väljer bookmaker?

Det finns ett antal faktorer att kolla närmare på innan man bestämma sig för en viss bookmaker. Det kan finnas vissa kriterier som varierar från spelare till spelare. Till exempel så värdesätter vissa spelare en snygg och användarvänlig design, medan mobilfunktionerna är viktigare för andra spelare. Men det finns ett antal kriterier som man inte får bortse ifrån.

Trovärdighet

Det är kanske inte den mest spännande aspekten, men det viktigaste är att faktist att din bookmaker är trovärdig. På samma sätt som du knappast skulle satsa en större summa pengar i en spelhall som inte kändes pålitlig, är en hälsosam skepsis även nödvändig innan du öppnar ett användarkonto hos en ny bookmaker. Så hur kontrollerar du dess trovärdighet?

Först och främst måste bookmakern självklart ha en svensk licens för att erbjuda spel för svenska spel. Om licensen är godkänd kan du vara säker på att denna bookmaker är seriös.

Dessutom finns det andra saker att vara medveten om. Är det till exempel en liten och nyöppnad bookmaker? Då ökar risken för en konkurs, och dina pengar är således inte i lika säkra händer som om du väljer bookmaker med längre erfarenhet. Det är dock ingen garanti, vilket det bittra minnet om skandalen på pokersidan Full Tilt för några år sedan vittnar om.

Spela på Allsvenskan: Odds

De flesta av oss vet att ett generöst bonuserbjudande lockar som en kall öl i sommarsolen. Och välkomstbonusar är också viktiga (och ett kriterium som vi går igenom lite längre fram). Men på lång sikt betyder en engångsbonus betydligt mindre än vad ett bra Allsvenskan odds gör.

Låt oss åskådliggöra detta med ett påhittat exempel som visar att en hög bonus “äts upp” av ett dåligt Allsvenskan odds.

Låt oss säga att du spelar för ungefär 5000 kronor per år (ca 100 kr per vecka).

Bookmaker A ger en bonus på 500 kronor, och i genomsnitt får du odds på 2,00 på dina spel. När året är slut kommer dina potentiella vinster ge, om du placera dina spel rätt, 10 000 kronor (5000 x 2) + 500 kronor, dvs 10 500 kronor.

Bookmaker B gav en bonus på 1000 kronor, men i genomsnitt fick du något lägre odds, 1,90 på samma satsningar. Här har din potentiella vinst varit 9 500 kronor (5000 x 1,90) + 1 000 kronor, det vill säga också 10 500 kronor.

Med andra ord är resultatet oavgjort. Men varje spel som du placerar hos bookmaker B är nu ett underskott i förhållande till om du hade spelat på bookmaker A.

Visst anses odds inte vara den mest spännande formen av erbjudande. Men det är de små marginalerna som gör den avgörande skillnaden.

Välkomstbonus

Även om det är viktigt att inte överskatta välkomstbonusen så är den fortfarande viktig, och eftersom det kan finnas stora skillnader, är det viktigt att du gör en jämförelse innan du accepterar ett bonuserbjudande.

Detta gäller inte bara bonusens storlek utan även dess omsättningskrav. Vissa spelbolag lockar med stora bonusar, men om din bonus har höga omsättningskrav blir du inte lika fri i ditt spelande, så då kan det vara bättre att nöja sig med en lägre bonus.

Något som särskilt viktigt att vara medveten om är hur villkoren för bonusen ser ut. Låt oss säga att omsättningskravet ligger på 6x. För vissa bookmakers innebär detta 6x din bonus, medan vissa spelbolag lyckligtvis mäter omsättningskravet baserat på det totala värdet av din bonus och din insättning. Och då har omsättningskravet faktiskt bara fördubblats.

Därför är vårt råd: ta en kopp kaffe och avsätt fem minuter för att läsa igenom reglerna och villkoren ordentligt.

Spelurval

Självklart har en schysst bonus och höga odds inte så mycket värde om du inte har tillgång till de matcher som du vill spela på.

De flesta spelbolag kan tillgodose sina kunders önskemål i stora ligor som Premier League och La Liga. Men när det gäller Allsvenskan odds kan du tyvärr ofta uppleva en brist på spelmöjligheter om du har valt en bookmaker till Allsvenskan som inte har så stora resurser, eller som kanske valt att inte prioritera Allsvenskan.

Kolla därför upp spelvalet på Allsvenskan innan du väljer en bookmaker. Det kan bespara dig många potentiellt frustrerande situationer. Lite längre fram i vår guide utser vi några av de bästa bookmakers som finns når det gäller betta på Allsvenskan.

Gränser

Något som man självfallet ska se upp med är bookmakers som är snabba att sätta gränser för vinnande spelare. Det ska självfallet inte vara så att en bookmaker till Allsvenskan är rädd för att förlora pengar och därför begränsar hur mycket du som vinnande spelare måste satsa per spel. Och det säger dessutom mycket om företagets allmänna uppfattning om sina kunder.

Gör en snabb sökning på [bookmaker] + gränser och kontrollera om din potentiella bookmaker har ett dåligt rykte. Om så är fallet kan du behöva hitta en annan bookmaker.

Allsvenskan odds

Övrigt

Slutligen har vi sammanställt en rad andra faktorer som kan vara en del av dina överväganden, till exempel om den aktuella bookmakere har en bra webbplats eller om det finns frekventa faktorer som kan vara superfrustrerande om du till exempel inte kan placera ett spel. Och är det användarvänligt och lättnavigerat, eller bara förvirrande?

En annan faktor är kundtjänsten, är de kompetenta och vänliga när du behöver hjälp? För ett ökande antal användare betyder de mobila plattformaran också mycket.

Det finns ett antal aspekter som kan väga för eller emot en övergripande bedömning, men många faktorer är så klart individuella. Men förhoppningsvis har du nu koll på de viktigaste aspekterna.

Vilka typer av Allsvenskan odds finns det? Låt oss ta en titt på de vanligaste Allsvenskan oddsen, liksom fördelarna och nackdelarna med olika speltyper.

Matchspel

Det finns ett många former av specialspel som du kan kasta dig in i, men matchspel är fortfarande det vanligaste.

1X2

Klassiken är 1X2, där du spelar på vinnaren av matchen. Fördelen är att detta spel, som är en singel, är statistiskt sett ett av de bästa spelen som du kan spela på. Men se upp så att du inte satsar för tidigt och kom ihåg att förbereda dig väl innan du satsar.

Specialspel

Det finns också ett antal händelser i matchen som du kan spela på, till exempel den första hörnan, målgörare, poängställning i halvtid och fulltid etc. De flesta av dessa är mycket svåra att förutsäga, så dessa bör ses som spel som du gör för underhållningens skull och inte för att vinna.

Bet builder

Med den nya speltypen Bet builder kan du även göra skräddarsydda satsningar och lägga till upp till 12 olika händelser som du tror kommer att äga rum i matchen. Bet builder gör att du kan spela på allt från kort, hörn, när målen görs, över / under osv. Och genom att kombinera resultaten kan du få höga odds. Men precis som då det gäller “speciella spel” rekommenderar vi att du ser det som underhållning och att du spelar för små belopp.

Live betting

Det sista som vi vill lyfta fram är live betting, som också exploderat i popularitet. Vi förstår verkligen varför, för det är väldigt underhållande och spännande. Tänk på att allt som du kan se under en match, kan ett team av analytiker på bettingsidorna också se. Var därför försiktig så att du inte överskattar din information och värdet av denna.

Långsiktiga spel

Förutom matcher finns det också flera former av långsiktiga spel. Vi tittar på några av de mest populära.

Mästare! – betta på vinnare allsvenskan

Klassiken av alla långsiktiga Allsvenskan odds är naturligtvis att spela på laget som slutar med guldet. Det finns emellertid också andra varianter, t ex om vem hamnar i t.ex. topp 3, topp 8, nedläggning etc. Det finns många faktorer som man kan spela på, så som skador, överföringar etc. Som en utgångspunkt rekommenderar vi att du betta på vinnare allsvenskan så mycket som möjligt i början av säsongen. 

Främsta målgörare

En annan populär satsning är på den främste målgöraren. Här är en uppenbar risk för skador, men även kandidatens allmänna form måste beaktas. Kanske har laget en spelare på mittfältet som sticker ut. Men om laget som helhet förväntas göra betydligt färre poäng – både poäng och givetvis även sett till antal mål – än topplaget, bör du överväga huruvida spelaren kan dra ett lika tung lass på egen hand.

Antal av mål av den främste målgöraren

Du kan också spela på hur många mål som målgöraren kommer att göra totlat. Här kan statistiken hjälpa dig. Nedan finner du en lista över toppresultat sedan 2008, då det Allsvenskan-formatet senast ändrades till dess nuvarande form med 30 matcher per år.

2008 Patrik Ingelsten Kalmar FF 19
2009 Wánderson GAIS 18
Tobias Hysén IFK Göteborg
2010 Alexander Gerndt Gefle IF / Helsingborg IF 20
2011 Mathias Ranégie BK Häcken / Malmö FF 21
2012 Waris Majeed BK Häcken 23
2013 Imad Khalili IFK Norrköping / Helsingborgs IF 15
2014 Lasse Vibe IFK Göteborg 23
2015 Emir Kujović IFK Norrköping 21
2016 John Owoeri BK Häcken 17
2017 Magnus Eriksson Djurgårdens IF 14
Kalle Holmberg IFK Norrköping
2018 Paulinho BK Häcken 20

Under 7 av 11 säsonger har toppskytten gjort upp till högst 20 mål. Om du hittar rätt Allsvenskan odds kan det vara värt att placera ett spel. Annars, kika på statistiken och se om du kan hitta inspiration för andra spännande satsningar.

Allsvenskan bonus

Allsvenskans bästa bookmakers

Nedan har vi sammanställt en lista över de Allsvenskans bästa bookmakers. Det finns säkert andra kandidater, men alla som tagit sig in på vår lista har ett extremt bra utbud.

Unibet

Unibet är en stor aktör och de storsatser på fotboll. Här finns ett stort spelval, solida Allsvenskan odds, riktigt bra specialspel och allt på en väldesignad, användarvänlig webbplats.

Unibet bjuder även på många andra godsaker, så som experter som bjuder på råd och massor av speltips. Om med ett aktivt Unibet-konto kan du streama Allsvenskan i hög kvalitet.

Gå till Unibet

Regler och villkor gäller 18+

Betsson

Den sista bookmakern som vi har med på vår lista är Betsson. Å andra sidan är den svenska bookmakern självklart lite utav en specialist när det gäller Allsvenskan odds, spelurval och allmän expertis.

Gå till Betsson

Regler och villkor gäller 18+

Var hittar jag den bästa speltipsen på fotboll?

Nu när du har en överblick Allsvenskan odds, spelmarknader, Allsvenskans främsta bookmakers och våra egna speltips avslutar vi med några andra sidor som är bra att kolla in för att få ännu fler speltips.

Oddschecker

Oddschecker är ett måste för dig som vill hålla koll på Allsvenskan odds. Här kan du jämföra bookmakerns oddsen innan du placerar ditt spel så att du är säker på att du får det bästa oddset.

Speltips

Speltips.se står en gäng sportiga nördar redo med analyser, statistik och speltips.

Vi hoppas att du haft nytta av vår recension om Allsvenskan odds.

Har du lyst på at läsa mer om Allsvenskan? Kolla inn vår artikler om Allsvenskan Tabell och Odds Allsvenskan.

18+ | Spela ansvarsfullt | Villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll